Suggesties voor de hervorming van de gezondheidszorg in Trinidad en Tobago

Blog Trinidadtobago

Hervorming van de gezondheidszorg verwijst naar de veranderingen in de administratie van de gezondheidszorg, de planning van de gezondheidszorg en het onderzoek op het gebied van de gezondheidszorg, waarbij sterk de nadruk wordt gelegd op lokale uitdagingen op het gebied van de gezondheidszorg die erop gericht zijn de administratie van de gezondheidszorg, de planning van de gezondheidszorg en de gezondheidszorg te verbeteren. Samen zullen zij leiden tot een efficiënt model van gezondheidszorgverstrekking waarmee de fysieke, medische en psychologische veiligheid van de patiënt kan worden vergroot. De hervorming van de gezondheidszorg moet worden gestuurd door empirische gegevens, beste praktijken en empirisch onderbouwde praktijken. Een verscheidenheid aan gezondheidsstatistieken, zoals mortaliteit, personeelsbehoeften, technologisch functioneren en patiënttevredenheid, moet worden geanalyseerd en gebruikt bij de versterking van de gezondheidszorgstelsels.

In Trinidad en Tobago is het huidige gezondheidszorgstelsel sterk gecentraliseerd. Het ministerie van Volksgezondheid houdt operationeel toezicht op vijf regionale gezondheidsautoriteiten. Dit zijn de North West Regional, North Central Regional, Eastern Regional, South West Regional en Tobago Regional. South West, North West en North Central zijn de grootste regio’s; elk voorziet in de gezondheidszorgbehoeften van meer dan driehonderdduizend mensen.

Een belangrijke hervorming zou de specialisatie van het Ministerie van Volksgezondheid in minder functies moeten zijn, met het oog op een efficiëntere gezondheidszorg. Het kan zich bijvoorbeeld concentreren op het verzamelen en analyseren van gegevens. Het zou moeten worden bemand met deskundige gezondheidsonderzoekers die belast zijn met het analyseren van veranderingen in de epidemiologie en trends in morbiditeit en mortaliteit. Verder zou het ministerie van Volksgezondheid de bevoegdheid moeten hebben om de regionale autoriteiten op te dragen om op basis van de verzamelde en geanalyseerde statistieken systeem- en middelenveranderingen door te voeren. Regionale instanties moeten worden gemandateerd om elk kwartaal gezondheidsstatistieken aan het ministerie van Volksgezondheid te verstrekken. Het ministerie van Volksgezondheid moet algemeen toezicht houden op de regionale autoriteiten. Het moet jaarverslagen opstellen op basis van zelfcontrole en evaluatie van de systemen, prestaties en uitdagingen in elke regio. Financiële overzichten en audits moeten jaarlijks bij het ministerie van Volksgezondheid worden ingediend en factoren die afwijkingen verklaren, moeten worden verantwoord. Er moeten aanbevelingen worden gedaan voor verbeteringen en gevallen van witteboordencriminaliteit moeten worden vervolgd.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *